CNN разказва в свой текст историята на Ружа Игнатова, която е

...
CNN разказва в свой текст историята на Ружа Игнатова, която е
Коментари Харесай

CNN разказва историята на криптокралицата Ружа Игнатова

CNN споделя в собствен текст историята на Ружа Игнатова, която е 1 от едвам 11 дами в листата на ФБР за най-издирвани бегълци. В листата има и над 500 мъже, написа CNN. Американската медия напомня историята на българката, която е разследвана за лъжлива скица с подправена криптовалута, оценена на 4 милиарда $.
Прочетете още
42-годишната българка „ си заслужи “ мястото в листата на ФБР поради присъединяване ѝ в OneCoin.

Според правосъдните документи, Ружа е знаела за измамата още през цялото време. Игнатова изчезна през октомври 2017 година, а лицето й стоеше на уеб страницата на ФБР и беше показано в огромните новинарски издания по света. Тя е и един от най-търсените бегълци в Европа.

Брат ѝ Константин Игнатов към този момент беше задържан през март 2019 година на интернационалното летище в Лос Анджелис.

Той е пътувал до Съединени американски щати по работа и се е готвел да се качи на полета си за връщане до България, когато петима едри мъже в костюми му поставят белезници и го водят в стая за разпити. Там го засипват с въпроси за изчезналата му сестра. Той също е взел участие в измамата и е поел управлението на OneCoin след изгубването на Ружа.

Игнатов се призна за отговорен по обвинявания в скрит план за машинация, пране на пари и машинация и се чака да бъде наказан през февруари.

Името на Ружа Игнатова стои до това на упрекнати водачи на банди и убийци, а за приемане на информация по отношение на местонахожденето ѝ, има оповестена премия от 100 хиляди $.

В правосъдните документи от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати не се показва юрист на Игнатова, отбелязва CNN.

Изданието се стопира и на съдружника на Ружа и съосновател на OneCoin,  Карл Себастиан Грийнууд , който е бил наясно също с финансовата пирамида. Двамата са обсъждали в имейли през 2014 година, че в случай че компанията се провали би трябвало да „ вземат парите, да избягат и да обвинят някой различен за това “.

Документите демонстрират, че Грийнууд разказва вложителите в OneCoin като „ идиоти “ и „ луди “ в имейл до брата на Игнатова Константин.

Грийнууд беше задържан през юли 2018 година в дома си в Тайланд, и екстрадиран в Съединени американски щати. Той се призна за отговорен през декември в машинация, скрит план за осъществяване на машинация и скрит план за пране на пари. В момента е в пандиза и може да получи присъда от 20 години затвор по всяко от трите обвинявания.

Изданието напомня, че Ружа е немска гражданка, родена в България. Баща ѝ е инженер, а майка ѝ е учителка.

В книгата си „ Изчезналата криптокралица “ създателят Джейми Бартлет разказва в детайли нейния напредък от непретенциозно начало до „ триумфите “ ѝ в предприемачеството.

Бартлет дефинира младата Ружа като отличничка. Свободното си време прикарвала в учене и игра на шах, а фантазията ѝ била до 30-годишна възраст да стане милионер.

Твърди се, че OneCoin е заречен на вложителите петкратна до десетократна възвръщаемост.  Фасадата стартира да се пропуква през 2016 година, когато вложителите се затрудняват да продадат своите OneCoins, с цел да възстановят първичните си вложения.

Започва следствие, в което се включват интернационалните и американски федерални следователи.

Ружа Игнатова се снабди с обвинявания, в това число съучастничество във финансова машинация в огромни размери, машинация с скъпи бумаги и пране на пари. Прокурорите споделят, че компанията е предложила комисионни за членовете, с цел да примами другите да купуват безполезна криптовалута.

Игнатова изчезна в края на 2017 година, откакто подслушва жилището на нейния американски другар . Така научава, че той сътрудничи на следствие на ФБР за OneCoin. Качва се на полет от България за Гърция и от този момент следите ѝ се губят.

До предходната седмица, когато Ружа Игнатова претендира за благосъстоятелност на първокласен апартамент в Лондон на стойност 12,5 млн. паунда. Според обява на " Таймс " за формален притежател на парцела е посочено фиктивно сдружение, записано на остров Гърнси " Abbots House Penthouse Limited ".

Българката за първи път предявава публични искания за собствеността на парцела и към този момент е вписана като " автентичен притежател ", според новия закон във Англия, добавя изданието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР